A Szotarjelentese.com segítségével egyszerre több ezer szótárban kereshet. Keresőmotorjainkhoz a felhasználók több ezer szó jelentését adták hozzá. Minden szót és jelentést szívesen látunk. Ezek lehetnek nevek, bonyolult szavak, szleng, idegen nyelvű vagy akár saját kitalált szavak. Tegyen bennünket és más látogatókat boldoggá, adjon hozzá egy szót!. Jelentés hozzáadása.

Legújabb jelentések
0   0

pacsmagol


Igényesen összerakott dízel autó,ami gázolaj helyett fáradt olajjal üzemel, egy kövérebb gáznál odapacsmagol!
Nagyt Ta - 2019. szeptember 11. 0:00:00 GMT

0   0

kenyér


ilyen sült izé aminek részben barna színe van részben fehéres cucc és tök más a kettő textúrája és nagyon menci
kányír - 2019. szeptember 11. 0:00:00 GMT

0   0

jatt


A jatt szó jelentése : Borravaló
Szlengben: Baráti kézfogás
A héber ( yad )kéz szóból ered.
Horváth István - 2019. szeptember 11. 0:00:00 GMT

0   0

krupon


A kikészített marhabőr legerősebb, leg tömöttebb része. Az állat bőrének háti része, a nyak, az oldalak és a far nélkül.
KCs - 2019. szeptember 11. 0:00:00 GMT

0   0

poszka


Aki nagyon sovány, majd elviszi a szél. Leginkább gyerekekre szokták mondani, kis huncutsággal is megáldott, mosolygós emberkékre.
Ilona - 2019. szeptember 11. 0:00:00 GMT

0   0

badacsonytördemic


Angol kirándulók

Feltörte a lábát a bakancs ? Miss ?

TÖRTEMISS ~ˇ= TÖRTEMISZ ~~ TÖRTEMIC= törtemic
FARKAS OTTÓ - 2019. szeptember 11. 0:00:00 GMT

0   0

ricni


Általánosítható az előző bejegyzés, tehát a ricni fogazott, de nem fogaskerék funkciójú (amelyik az éppen aktuális helyzetű egy-két fog által közvetíti az erőt), hanem mindig teljes terjedelmében csatlakozik az ellendarabhoz az erőátadás céljából, a nem túl szoros illesztés megcsúszásának kivédésére. A ricni a fogazott rész, tehát nem feltétlenül önálló alkatrész, lehet egy nagyobb alkatrész egy része is ricnis.
anonim - 2019. szeptember 10. 0:00:00 GMT

1   10

entitás


Úgy gondolom ,hogy az ENTITÁS. egy olyan nem létező .a fizikai síkon megjelenő magasabb rendű kézzel megfoghatatlan valami olyan mint az amőba állandóan változik képes az emberi testbe bele fészkellni és negatív síkon lelkileg szellemileg befolyásolni. hasonloan működik mint a vámpírok . Annyi a különbség hogy a vámpír csak vérrel táplálkozik . Az entitás lelket befolyásolja és mindíg a belső gyötrelmet gerjeszti . Negatívan tönkre szeretné tenni a lelket szellemet ezáltal késöbb a fizikai testet is . Ha nem vagyunk lelkileg szellemileg fizikailag erősek , ezt meg is teszi .vagyis nagyon nehezen kezelhetö pozitív nagyon pozitív gondolatok kellenek hogy ezt megtudjuk akadályozzni . Ezért van nálunk nagyon sok öngyilkosság . A reménytelen negatív gondolatok miatt . Azt látják sokan hogy nincs kiút . Kinyirják magukat . Az entitásnak ez a célja és ez energia feltöltést ad neki .Na ezt kellene elkerülnünk.. Jó egészséget .Nagyon nagy őszinte igaz SZERETETET K ívánok mindenkinek ...KG...
Kaposvári Géza - 2019. szeptember 10. 0:00:00 GMT

2   0

szintetikus


Magyarul, müszállas , kevert szállas anyag. valójában nem lehet meghatározni miből készült ugyanis van , hogy egy egy darabra ugy van feltuntetve hogy x% pamut, y polieszter és c minden más . Valójában az sem tudja aki gyártja csak kötelező valamit ráirnia a cimkére. .-)
recis - 2019. szeptember 10. 0:00:00 GMT

0   0

badacsonytördemic


Veszőnyaláb Miklós kezében "MIC" - nek becéztek.

Az Apja biztatta : TÖRTD EL MIC.
Miklós EL TÖRTE és selypítve mondta :
TÖRTE MIC

AMI NÁLA A MÚLT IDŐT JELENTETTE.
Ebből lett a "TÖRDEMIC"
FARKAS OTTÓ - 2019. szeptember 10. 0:00:00 GMT

0   0

oromszegő


Egyik másolja a másikat... az igazság odaát van... :)
...viszont a kapitális funkciója a régmúltból ered, mikor a kézzel felvarrt könyv lapjainak körülvágására még nem volt a maihoz hasonló technológia... tehát, acélt szolgálta, hogy a lagok (összehajtott lapok), - mai értelemben a fűzött ívek - hajtási széleit fejnél és lábnál takarja. Kötési módtól függően a könyvtest és a táblagerinc között lévő "hézagot" csökkentse. Díszítő elemként és gerinc erősítőként használták, bőrt vagy zsineget alkalmaztak. (a könyvespolcon állítva tárolt könyvek legsérülékenyebb pontja a gerinc, ennek megóvása volt a kapitális másik szerepe) A modern kori könyvkötés terjedésével, a gépesítés megindulásával kialakult a ma ismert oromszegő formája, melynek funkciója már csak a díszítés és a tradicionális kötés imitálása.
Miklos5911 - 2019. szeptember 10. 0:00:00 GMT

0   0

srpanj


Horvátul a hónapok nevei kapcsolatban állnak azokkal a munkákkal vagy természeti jelenségekkel, amelyek az adott hónapra jellemzőek. Igy a " srpanj", azaz július, szó onnan származik, hogy ez az a hónap, amikor sarlóval vágják/vágták a gabonát vagy a füvet.
Mészáros Katalin - 2019. szeptember 10. 0:00:00 GMT

0   0

voc


verenight ostindishe company egyesűlt kelet indiai társaság
ez egy holland kereskedelmi társaság volt jáwa szumátra és kőrnyékbeli fűszer szigetek termékeit eurapában eladta valamint rabszolga kereskedelemmel és mindennel amiből pénzt lehetett
csinálni ennek alapján alapitották az angolok egy hasonlo társaságot részben ez alapozta meg anyugat europai országok
gazdagságát az angolok indiát rabolták ki
m jános - 2019. szeptember 10. 0:00:00 GMT

1   0

invesztitúra


Az egyházi tisztségbe való beiktatás joga. Az invesztitúra háborúban ezért a jogért küzdöttek egymás ellen a pápák és császárok.
Anna - 2019. június 11. 0:00:00 GMT

0   3

meccslabda


Egy labda ami bőr és műanyag ból készülhet jelentése: férfi nemiszerv általában lehet női is. De kitudja na mentem mert hát na nem tom a k d ek ne e e e t t x d g d u s u s u
Bajusz Gréta - 2019. június 11. 0:00:00 GMT

0   0

bikuszpidális billentyû


A vénákban a billentyűk bikuszpidális ,hártyás képletek. A billentyű akkor záródik be , ha a lineáis nyomást felülmúlja a turbulens áramlás nyomása.
Zsigár Márk - 2019. június 11. 0:00:00 GMT

0   0

idus


Ekkor ölték meg Július Caesart Március 15.-én másnéven Március idusán és még fogadott fia is köztük volt ekkor hangzott el Caesartól a következő mondat:Te is fiam Brutus?
anonim - 2019. június 11. 0:00:00 GMT

0   0

dakota


A szó jelentése: barát,baráti, szövetséges...
(Erre utalás az Ülő Bika c. filmben is van/Custer tábornok halálát és a little bighorni csatát mutatja be...)
Alain - 2019. június 11. 0:00:00 GMT

0   5

autentikus


Ó - és az Újszövetségi iratok,
beletartozónak tekintve, a későbbi (qumrámi) tekercsmaradványokat is. ( Holt tengeri tekercsek, melyeket a teljes bibliai szöveg összeállítása után lettek ismertté. )
Kazi - 2019. június 6. 0:00:00 GMT

0   0

vízerózió


Vízerózió során a víz romboló hatásának eredményeként a magasabb térszínről a talaj elszállítódik, és egy alacsonyabb térszínű területen halmozódik fel.
Zsóka - 2019. június 6. 0:00:00 GMT

0   0

diszciplináris


Amennyiben a diszciplína tudományt, tudományos szakágat is jelent, a diszciplináris is jelenthet tudományost, tudományon belülit, tudománnyal kapcsolatosat...
Ehhez kiegészítő okoskodásként gondoljunk csak az interdiszciplína és az interdiszplináris szavak használatára!
Molnár István - 2019. június 6. 0:00:00 GMT

0   0

kolonializmus


Az a rendszer vagy alapelv, amelyben egy cég vagy embercsoport bevándorol egy új országba vagy egy területre, jogy ott éljen és felhasználja annak gazdasági erőforrásait saját maga és anyaországa hasznára. A szót gyakran használják abban az értelemben, amikor egy nagyobb hatalom elmaradott vagy gyenge népeket használ ki.
Izabella - 2019. május 23. 0:00:00 GMT

0   0

diszkurzív


Magyaréul hozzá kell tenni, nem csak a német, angol vagy latin magyarázata jelentése, hogy ide-oda úgy PARLAMENTÁZNI, hogy logikaiéval az igazság tárgyát megtalálni. Csak akkor jönne a metodikaiéi hozzáférője, vagyis része, az ügy helyes sorrendje, ha egymástmégis megakarjuk érteni.
GIORGIO MAGYARONI - 2019. május 23. 0:00:00 GMT

0   3

köjál


Ez a tartalom nem biztonságos/18 év alattiaknak nem ajánlott. Kattintson ide tartalom megtekintéséhez.
Marton Judit - 2019. május 17. 0:00:00 GMT   Nem biztonságos

0   0

vinkó


Bor készítése óta nyári szomjoltó, alacsony alkoholfokú és jó savanyú ízű volt ! A nagy melegben tartózkodó és dolgozó emberek számára, főleg ott, ahol ihatatlan volt a víz üdítő és szomj oltó volt. Különleges cserépkorsóból itták!
Még a szegényebb emberek is megtudták venni !
Préselés után a szőlőt az az a törkölyt felvizezték és párnap után újra préselték! Érlelése azonos a borral !
Répás József - 2019. május 17. 0:00:00 GMT

0   0

individuum


Olyan személyiséget értünk alatta amelyet a környezet egyedinek, különlegesnek tart valamilyen tulajdonsága, vagy stílusa, vagy viselkedése miatt.
A meghatározás az irígyelt, de meg nem értett személyiségi formátumokból ered.
Tehát ugyan olyan ember mint a többi, csak rendelkezik egy olyan kontakt fertőzés álltal felvett stílussal, vagy szereppel, ami az átlagtól eltérő. Pl; Magasan képzett autodidakta.
Cirják Attila - 2019. május 17. 0:00:00 GMT

1   0

hellász


a Hellász szó, nem az ókori Görögországot jelöli, mivel ókori Görögország nem létezett, de még földrajzilag sem helyes a megközelítés.
a szó az ókori görög szigetvilágot jelenti, ami a Balkán félsziget déli részét, a Kis-Ázsia nyugati partvidékát, az Égei-tenger északi partján fekvő területet, és az Égei- tenger szigetvilágát jelöli.
novák - 2019. május 17. 0:00:00 GMT

1   1

háttérszöveg


Olyan rejtett jelentés, ami nyelvileg nem, vagy csak részben kifejtett. Például: Pista is megjött. (Mások már itt vannak.). Az Imádság és böjt lelkigyakorlat részvételi díja tartalmazza az étkezések költségét is. (Böjt alatt nem eszünk, így a pénz annál marad, aki beszedi.)
Papp Ágnes Rita - 2019. január 29. 0:00:00 GMT

3   0

egoista


Saját érdekeit tartja szem előtt, a többi embernek a véleményére nem épít. A saját feje után megy, és általában az életben sikeres és megtalálja számításait.
value - 2019. január 29. 0:00:00 GMT

1   2

hattyúdal


Igazából az utólsó halál előtti dal eléneklése
Tolnai László - 2019. január 27. 0:00:00 GMT

0   0

hübrisz


Szemellenzős egyeduralkodó, aki nem tűr ellenvetèst! Önimàdó, önmagàt előtèrbe helyező, környezetèt megfèlemlítő autokrata!
anonim - 2019. január 27. 0:00:00 GMT

0   0

nerf


Gyengíteni egy OP kártyát.

By: SupremeGang
Str3ak - 2019. január 24. 0:00:00 GMT

1   0

szubsztitúció


immunhiányos állapotok szubsztitucios kezelésére humán immunglobulint indikálhat
Bogyay Ferenc - 2019. január 21. 0:00:00 GMT

0   0

judogi


Akik judoznak,azok erthetik:judoruha,amit edzesen hasznalunk,hogy tudjunk dolgozni oran.
DH - 2019. január 21. 0:00:00 GMT

1   0

monarchianizmus


Az igazi ~ tévtanítás volt, mely azt a tételt hirdette, hogy Isten egységét a személyek valóságának elejtésével kell megvédeni. Az Atya, Fiú, Szentlélek csak 3 olyan név, amely az egyetlen, egyszemélyű Istennek a 3 üdvtört. megnyilvánulását jelzi.
Mária - 2019. január 16. 0:00:00 GMT

0   0

frájer


palimadár, átcseszett , bepalizott ,átvert ,pancser,kihasznalt...
first - 2019. január 12. 0:00:00 GMT

1   0

tutyi


A kapucni elnevezése. Inkább gyerekeknek mondják vagy vicces / kedveskedõ szituációban.
anonim - 2019. január 10. 0:00:00 GMT

0   2

menza


Férfiasság, vagy valami étel különlegesség.
Mezei andras - 2019. január 9. 0:00:00 GMT

0   0

karcer


Zárka, börtön.
anonim - 2019. január 8. 0:00:00 GMT

1   0

fráter


Pappá nem szentelt szerzetes.
anonim - 2019. január 7. 0:00:00 GMT

Oldal:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10