A Szotarjelentese.com segítségével egyszerre több ezer szótárban kereshet. Keresőmotorjainkhoz a felhasználók több ezer szó jelentését adták hozzá. Minden szót és jelentést szívesen látunk. Ezek lehetnek nevek, bonyolult szavak, szleng, idegen nyelvű vagy akár saját kitalált szavak. Tegyen bennünket és más látogatókat boldoggá, adjon hozzá egy szót!. Jelentés hozzáadása.

Legújabb jelentések
0   0

kástu


Ónállóan.A lakóháztól független, földszintes,- de módosabb paraszti portáknál emelets-paraszti élelmiszer tároló épület-
-Az Őrségben ,a neve , ķástu"= kastélya. Az Zalaegerszegi Falumúzeumban, Kustánszeg részét képező Parasza falucskábol áll ,,az utolsó gócseji( itt) ,,kasté,""= kastél(y) másolatát
- Az épület Szlovéniában 2 skanzenben is megtalál ható. NEVE: ķašte
- - Horvátországban, js ugyanez a neve
-- AUSZTRIÁBAN :: KASTEN,A NEV-E- -A kitting ,nem földkunyhó ,hanem egysejtű, źártkerti ( szőlőhegyi) pince- I-Itt, ez csak földfeletti épület. Ilyen , a Cákon lévő gesztenyés pincesor0
Hajba Sandor - 2022. június 1. 0:00:00 GMT

1   2

transzcendens


Az ami az érzékelhető világ mögött van.
Tapasztalati úton nem , de a képzet által jelenvalóvá lesz. Az intelligibilis világ ez.
Lajos - 2022. március 7. 0:00:00 GMT

2   0

meme


digitális tartalmak olyan csoportja, amelyek tartalmilag, formailag és / vagy álláspontjukat tekintve közös jellegzetességekkel bírnak, létrehozójuk tisztában van más hasonló tartalmak létezésével, továbbá nagy számú felhasználó az interneten terjeszti, utánozza és / vagy módosítja őket.
Szabó Loretta - 2022. március 4. 0:00:00 GMT

3   4

HB


Hülye Barom - használhatod arra, hogy kiadod magadból a véleményedet diszkréten, neked könnyebb, de senki nem érti. Sőt azt hiszi vki szülinapos, amitől kellemetlenül érzi magát hogy Ő meg elfelejtette. Mármint a Hülye Barom :-)
Én - 2022. március 4. 0:00:00 GMT

0   0

Alkaioszi-strófa


Nem értem ésszel honnan is ér a szél
Mert egyszer innen zúdul az ár felénk
Majd onnan így futunk e kettős
Vész közepette sötét hajónkkal
anonim - 2022. március 4. 0:00:00 GMT

3   2

ösztön


*ÖSZTÖNÖS
(ösztön-ös) mn. tt. ösztönös-t, v. ~et, tb. ~ek. 1) Szuróféle eszközzel ellátott. Ösztönös bot. 2) Akit, vagy amit ösztönözni kell, hogy valamit tegyen, tunya, lassú. Az igás baromra vonatkozva máskép: hajtós.
Magyar - 2022. március 4. 0:00:00 GMT

1   0

PAMPUSKA


Vágfarkasdon a "pomposka" a kenyérrel együtt sütött tészta, amit kockára vágva, forró vízben, vagy tejben rövid ideig áztatták és darált mákkal és cukorral megszórva tálalták, tulajdonképpen guba.A fánkot Farkasdon "siskának" hívták.
Vígh-Mikle Sándor - 2022. március 4. 0:00:00 GMT

4   0

KARMANTYÚ


A karmantyú a kesztyűt helyettesítő, téli öltözékhez hordott kiegészítő volt, amelyet szőrméből készítettek, selyemmel v. bársonnyal béleltek. Alakja csőhöz hasonló, hossza kb.40 cm, szélessége kb. 20-25cm.Hideg időben a hölgyek viselték.
Lakatos Istvánné - 2022. február 15. 0:00:00 GMT

0   0

inverter


Az inverter általános értelmezés szerint a legrövidebben - véleményem szerint - átalakítóként lehet legjobban megfogalmazni. Az inverter szó jelentése jobban definiálható, ha az adott (szakmai) felhasználási területen próbáljuk értelmezni. Az inverter kifejezéssel találkozhatunk többek között a légkondicionáló berendezéseknél, ívhegesztőknél és persze a napelemek területén is. Biztos van olyan számomra ismeretlen terület, ahol szintén alkalmazzák ezt a kifejezést. A napelemes rendszereknél az inverter egy olyan elektromos eszköz, mely a napelemek által előállított egyenfeszültséget képes átalakítani olyan váltakozó feszültséggé, olyan frekvenciával, amely az adott területre jellemző fogyasztási eszközök működtetéséhez igazodik. Rövidebben: a napelemes rendszereknél Europában 230V/50Hz-et kell, de több országban ez lehet 110V vagy 127V és 60Hz.
Az inverterek névleges teljesítményének igazodnia kell a betáplált energia névleges és maximális értékéhez, továbbá -adott esetben- a rákapcsolt fogyasztó(k) teljesítményfelvételéhez is, pl egy akkumulátorról működtetett inverter esetében. T
anonim - 2022. február 15. 0:00:00 GMT

2   0

matrix


A matrixot csoportos (közös) erők hozzák létre. Olyan tér, olyan frekvencia, amelyben csoportok (tömegek) vannak jelen, jók vagy rosszak, fény vagy sötétség, szeretet vagy gyűlölet. Ha a jók csoportja képezi a matrixot, akkor a matrix magas frekven-cián van, ha rossz erők csoportja akkor a matrix igen nagyon alacsony frekvencián van. Vigyázat komoly erőkről van szó!
Jelenti pld. a villamosenergia hálózat kiterjedését, vagy a föld-alatti szennyvízcsatorna hálózatot. Mely jól illusztrálja a fenti meghatározást.
Kovács Tímea - 2022. február 15. 0:00:00 GMT

1   4

KURAFI


Valószínűleg kapcsolata lehet a német mondással: son of a bitch", ami szintén azt jelenti, hogy egy k..va fia.
Régi irodalomban használták, pl. Petőfi is egyik versében.
Nem? Igen?
Bubuka - 2022. február 15. 0:00:00 GMT

2   1

Kasírozás


Kartonpapír, fa, műanyag, habszivacs vagy egyéb kemény és sima felület teljes felszínének elfedése egy ráragasztott puhább anyaggal (fotó, papír, vászon stb.)
Nando - 2022. február 15. 0:00:00 GMT

0   0

Bájolog


Látszólagossan kedves,túl nyájas beszédű személy.
Pl:Az eladó túldicséri a vásárlót aki felprobált egy ruhát de nem áll neki olyan jól.
Varga Eliza - 2022. február 15. 0:00:00 GMT

0   2

indexálás


Olyan családtörténeti kutató szolgálat, ahol a papír alapú születési- és házassági- valamint halotti anyakönyvi kivonatról a meglévő adatok digitalizálása.
DR SZILÁGYI MIHÁLY - 2022. február 15. 0:00:00 GMT

17   23

XD


XD emote:
A South Parkból ered. Cartman mikor nagyon nevet akkor szokott X szeme lenni és ugye nyitott szájjal nevet.
A helyes formája: XD (csupa nagy) mert csak így van értelme.
Kis betűk használatakor aki beírja csak írni szeretne valamit de fogalma sincs.
G - 2022. február 15. 0:00:00 GMT

Oldal:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10