xhu.hu

Website:https://www.xhu.hu/
Pozitív szavazatok elfogadva5
Negatív szavazatok elfogadva0
Karma:4 (pozitív szavazatok-negatív szavazatok)0 megszerzett jelvény

Nem található jelvényDefiníciók (65)

1

2   0

traffic


(Forgalom) – A weboldalt vagy a domén nevet meglátogatók teljes mennyisége. Gyakran kulcsfontosságú mérőszámnak tekintik a tartománynév értéke szempontjából.
Forrás: xhu.hu

2

2   0

nic


(Network Information Center – Hálózati Információs Központ) – Olyan szervezet, amelyet egy vagy több TLD működtetése érdekében, valamint a domén nevekkel és a WHOIS keresésekkel kapcsolatos nyilvános információk nyújtása érdekében hoztak létre.
Forrás: xhu.hu

3

1   0

ssl


(Biztonsági protokoll) – Olyan titkosított protokoll, amelyet arra használnak, hogy a kliens és a szerver közötti érzékeny adatokat biztonságosan lehessen továbbítani. Lásd még HTTPS.
Forrás: xhu.hu

4

0   0

x


Y Z Zone (Zóna) – Minden jelenleg regisztrált domén, amelyet meghatározott TLD-ről jegyeztek be. (Lásd még a névtérnél.)
Forrás: xhu.hu

5

0   0

zone file


(Zóna fájl) – A domén regisztrátor által generált adatbázis, amely minden tartománynévre vonatkozóan tartalmazza a névszerek címeit.
Forrás: xhu.hu

6

0   0

u


URL (Uniform Resource Locator – Egységes erőforrás-azonosító) – Olyan hivatalos kifejezés, melyet az egész weboldal címére, vagy egy egyedi erőforrásra (kép, fájl, szkript) mutató címre használnak.
Forrás: xhu.hu

7

0   0

v


W WHOIS (Who is? – Ki kicsoda?) – Olyan protokoll, melyet a regisztrált tulajdonosok domén nevével vagy IP címével kapcsolatosan információkat adó adatbázis lekérdezésre használnak.
Forrás: xhu.hu

8

0   0

trademark domains


(Védjegy domének) – Hasonlóan az offline védjegyekhez a domének ezen típusa is arra szolgál, hogy levédessük vele saját tartománynevünket, így elkerülve a védjegy bitorlásának kockázatát.
Forrás: xhu.hu

9

0   0

transfer


(Transzfer) – Az a folyamat, amikor a tartománynév tulajdonjoga átszáll vagy maga a domén kerül át másik regisztrátorhoz.
Forrás: xhu.hu

10

0   0

t


TLD (Top-Level Domain – Legfelső szintű domén) – Alapvetően két fő típusuk létezik: generikus és országkódos. A weboldal címének jobb oldalán levő három betűs kiterjesztésről ismerhetők fel. Legismertebb generikus TLD-k, a .com, a .net, és a .org végződések.
Forrás: xhu.hu


Ahhoz, hogy megtekinthesse az összes 65 definíciót, kérjük jelentkezzen be.