gridsolar.hu

Website:https://www.gridsolar.hu
Pozitív szavazatok elfogadva3
Negatív szavazatok elfogadva6
Karma:-4 (pozitív szavazatok-negatív szavazatok)0 megszerzett jelvény

Nem található jelvényDefiníciók (44)

1

2   0

eph


A létesítményen belüli minden fémhálózatot, nagy kiterjedésű fém felület galvanikusan össze kell kötni egymással, majd csatlakoztatni kell az épület érintésvédelmi hálózatába, így minden fém szerkezet és a talaj is azonos potenciálon van.
Forrás: gridsolar.hu

2

1   2

ac


A váltakozó áram rövidítése. A napelemek közvetlenül egyenáramot (DC) szolgáltatnak; ahhoz, hogy háztartási gépeinket használni tudjuk róluk, egy invertert kell alkalmazni, ami szinuszos váltakozó áramot állít elő.
Forrás: gridsolar.hu

3

0   0

abszorpció


A napelem a fény elnyelése által termel villamos energiát, azaz fény-elektromos energia-átalakítóként viselkedik. Minél jobb a fényelnyelési tulajdonság, annál nagyobb a hatásfok, így kisebb felület elegendő azonos teljesítmény eléréséhez.
Forrás: gridsolar.hu

4

0   0

ad-vesz mérő


Kétirányú mérésre alkalmas fogyasztásmérő. Hálózatra tápláló rendszer esetén a fölösleges (háztartási fogyasztáson felül) termelt villamos energiát a hálózatba tápláljuk vissza. A fogyasztó által megtermelt villamos energiát az áramszolgáltató átveszi - a mérés elvéből eredően - a szolgáltatott egységáron. A [..]
Forrás: gridsolar.hu

5

0   0

akkumulátor


Energiatároló eszköz; mely speciális, ciklusálló változat. Képes hosszú időn keresztül jó hatásfokkal feltöltődni, majd kisülni akár tároló képessége 20%-áig is. Ezek az akkumulátortípusok a ciklusállóságot jóval nagyobb tömegű ólommal tudják biztosítani, így sokkal nehezebbek az azonos tároló képességű gépj [..]
Forrás: gridsolar.hu

6

0   0

amorf szilícium


A közvetlen napsugárzást megakadályozzák a napelemeket árnyékoló tárgyak, például kémények, fák és antennák. Az ebből eredő veszteség akár egész panelek teljesítményét is képes lerontani, így erre különösen kell figyelni a tervezés során.
Forrás: gridsolar.hu

7

0   0

backup rendszer


Olyan hálózatra kapcsolt rendszereknél, ahol a tápellátás alternatív energiaforrásból (napelemekkel töltött akkumulátor, aggregátor, stb.) is megoldható, áramszünet esetén egy automatizmus néhány milliszekundum alatt átkapcsol a másodlagos forrásra az energiaellátás folytonosságának biztosítása érdekében.
Forrás: gridsolar.hu

8

0   0

betáplálási mérő


Nem ad-vesz mérős elszámolás esetén (50 kVA felett) a termelt energia mérése egy önálló mérővel történik, ez a betáplálási mérő.
Forrás: gridsolar.hu

9

0   0

betáplálási tarifa


Az adott ország törvényi szabályozásának megfelelő ár, amin az áramszolgáltató átveszi a megtermelt energiát - nem ad-vesz mérős elszámolás esetén.
Forrás: gridsolar.hu

10

0   0

bypass dióda


Egy cellasorral párhuzamosan kötött dióda - a panelen belül - a szakasz árnyékolása esetén átvezeti az áramot, így a jellemzően több panelből álló soros kör teljesítményének csak egy töredéke esik ki.
Forrás: gridsolar.hu


Ahhoz, hogy megtekinthesse az összes 44 definíciót, kérjük jelentkezzen be.