aegon.hu

Pozitív szavazatok elfogadva13
Negatív szavazatok elfogadva4
Karma:8 (pozitív szavazatok-negatív szavazatok)0 megszerzett jelvény

Nem található jelvényDefiníciók (343)

1

2   0

előszereteti érték


valamely vagyontárgy szubjektív értéke, amelyet személyi, érzelmi okok alapozhatnak meg. Például az elhunyt rokontól kapott, valójában jelentős dologi értéket nem képviselő tárgy. Az előszereteti érték megtérítése a biztosítási szerződés tárgya általában nem lehet.
Forrás: aegon.hu

2

2   0

reponálás


időleges elutasítás, az ajánlat elbírálásának függőben tartása életbiztosítások esetében, ha az ügyfél betegállományban van, súlyosabb betegségen vagy műtéten esett át és nem kizárt, hogy maradandó egészségkárosodás következik be. A reponálásról az ügyfelet írásban értesíteni kell.
Forrás: aegon.hu

3

1   0

akvizíció


a biztosítások megkötésére irányuló üzleti tevékenység. Módszerei: a tájékoztatás, a meggyőzés, az érvelés.
Forrás: aegon.hu

4

1   0

bejelentési kötelezettség


A szerződés tartama alatt a szerződő (biztosított) köteles a szerződésben meghatározott lényeges körülmények változását közölni a biztosítóval. A változásokat 8 munkanapon belül kell írásban bejelenteni:
Forrás: aegon.hu

5

1   0

kezdeti biztosítási összeg


a biztosítási szerződésben feltüntetett biztosítási összeg.
Forrás: aegon.hu

6

1   0

öngondoskodás


olyan előrelátó, tervszerű emberi magatartás, amely a bizonyosan bekövetkező vagy a váratlan események vagyoni hatásait igyekszik kiküszöbölni. Egyik korszerű eszköze a biztosítás.
Forrás: aegon.hu

7

1   0

reálhozam


A nominális hozam csökkentve az infláció mértékével.
Forrás: aegon.hu

8

1   0

tartamengedmény


a több évre megkötött biztosítások szerződőinek adott díjengedmény. Idő előtti megszűnés esetén a biztosító az engedményeket jogosult visszakövetelni.
Forrás: aegon.hu

9

1   0

tőkésítés


a felelősségbiztosítás alapján folyósított járadék egyösszegű megváltása a jogosulttal kötött egyezség alapján. Az így számított tőke mértéke függ a havi járadék összegétől, valamint a jogosult életkorától.
Forrás: aegon.hu

10

1   0

tőzsde


helyettesíthető tömegáruk és értékpapírok szervezett piaca, ahol a kereskedelem szervezett keretek között, meghatározott szokások szerint történik. A tőzsdén csak tőzsdetag vehet részt; üzletet kötni csak a tőzsdetag cégek által hivatalosan felhatalmazott közvetítőin (tőzsdei bróker) keresztül lehet. Árutőzsdék és [..]
Forrás: aegon.hu


Ahhoz, hogy megtekinthesse az összes 343 definíciót, kérjük jelentkezzen be.