mimi.hu

Pozitív szavazatok elfogadva18
Negatív szavazatok elfogadva4
Karma:15 (pozitív szavazatok-negatív szavazatok)0 megszerzett jelvény

Nem található jelvényDefiníciók (574)

1

6   0

konvergencia


A "konvergencia" jelentése: Összetartás, különbözõ embercsoportok életszínvonalának egymáshoz történõ felzárkoztatása.
Forrás: mimi.hu

2

2   0

szubvenció


szubvenció; állami támogatás, amellyel valamely termék elõállítását vagy kívánatos gazdasági tevékenységet (magatartást) ösztönöznek. (Sajátos esete, amikor azt jutalmazzák, hogy a farmerek ne termeljenek többet, vagy földjükön a szántóföldi kultúrákat rétekkel, legelõkkel váltsák föl.)Navigáció ...
Forrás: mimi.hu

3

2   0

trojka


TrojkaA Tanácsot az úgynevezett trojka (elnöki hármas) képviseli. Az amszterdami szerzõdést megelõzõen a hivatalban lévõ európai uniós elnökségbõl állt, amelyet a korábbi és a következõ elnökség támogatott.
Forrás: mimi.hu

4

1   0

acquis communautaire


Acquis communautaire (közösségi jog ) = Ez a francia fogalom tulajdonképpen mindent jelent, ami maga az Európai Unió. Más szóval a fogalom mindazokat a jogokat és kötelezettségeket jelenti, melyeket az Unió tagországainak, állampolgárainak és intézményeinek be kell tartani.
Forrás: mimi.hu

5

1   0

agenda


Az Agenda 2000 az Európai Bizottság által 1997 óta a bõvítés elõtti és utáni kiadásokra vonatkozó tervezet. A 2000-2006 idõszakot fedi le. Egy 1999-ben Berlinben megrendezett EU-csúcsértekezleten született róla megállapodás. A számadatok megváltoztak a 2002.
Forrás: mimi.hu

6

1   0

avis


avis; országvélemény vagy országjelentés - a Bizottság véleménye arról, hogy a belépési kérelmet benyújtó ország felvételét mikor és milyen körülmények között tartja lehetségesnek, illetve célszerûnek.
Forrás: mimi.hu

7

1   1

erasmus


ERASMUS Students in Latvia (Photo: European Commission)EU-program diákok cseréjére - jelenleg a Socrates II részeként.
Forrás: mimi.hu

8

1   0

erfa


Strukturális alapok: a kifejezés az Európai Regionális Fejlesztési Alapra (ERFA), az Európai Szociális Alapra (ESZA), az Európai Mezõgazdasági Orientációs és Garanciaalapra (EMOGA) és a Kohéziós Alapra utal.
Forrás: mimi.hu

9

1   0

európai gondolat


Tudta-e, hogy:Az európai gondolatot az alábbiak szerint is meg lehet fogalmazni: "az európai kultúrát úgy lehet elképzelni, mint egy kör alakú szobát, amelynek sok-sok ablaka van. Minden ablak ugyanarra a világra néz, mégis mindegyik egy más szögbõl, egy kicsit másképp mutatja a világot."következõ oldalra ...
Forrás: mimi.hu

10

1   0

legitimáció


Demokratikus legitimáció Derogációk Diamantoupoulo, Anna (1959-) Differenciált integráció Dinamikus interpretáció Diplomáciai és konzulszintû védelem Dohány Dokumentumtípusok és megjelölések Dolgozók alapvetõ szociális jogainak közösségi chartája Dooge-bizottság Dopping Dömpingellenes intézkedések ...
Forrás: mimi.hu


Ahhoz, hogy megtekinthesse az összes 574 definíciót, kérjük jelentkezzen be.