mimi.hu

Pozitív szavazatok elfogadva23
Negatív szavazatok elfogadva7
Karma:17 (pozitív szavazatok-negatív szavazatok)0 megszerzett jelvény

Nem található jelvényDefiníciók (574)

1

6   0

konvergencia


A "konvergencia" jelentése: Összetartás, különbözõ embercsoportok életszínvonalának egymáshoz történõ felzárkoztatása.
Forrás: mimi.hu

2

3   0

trojka


TrojkaA Tanácsot az úgynevezett trojka (elnöki hármas) képviseli. Az amszterdami szerzõdést megelõzõen a hivatalban lévõ európai uniós elnökségbõl állt, amelyet a korábbi és a következõ elnökség támogatott.
Forrás: mimi.hu

3

2   0

szubvenció


szubvenció; állami támogatás, amellyel valamely termék elõállítását vagy kívánatos gazdasági tevékenységet (magatartást) ösztönöznek. (Sajátos esete, amikor azt jutalmazzák, hogy a farmerek ne termeljenek többet, vagy földjükön a szántóföldi kultúrákat rétekkel, legelõkkel váltsák föl.)Navigáció ...
Forrás: mimi.hu

4

1   0

acquis communautaire


Acquis communautaire (közösségi jog ) = Ez a francia fogalom tulajdonképpen mindent jelent, ami maga az Európai Unió. Más szóval a fogalom mindazokat a jogokat és kötelezettségeket jelenti, melyeket az Unió tagországainak, állampolgárainak és intézményeinek be kell tartani.
Forrás: mimi.hu

5

1   0

agenda


Az Agenda 2000 az Európai Bizottság által 1997 óta a bõvítés elõtti és utáni kiadásokra vonatkozó tervezet. A 2000-2006 idõszakot fedi le. Egy 1999-ben Berlinben megrendezett EU-csúcsértekezleten született róla megállapodás. A számadatok megváltoztak a 2002.
Forrás: mimi.hu

6

1   0

avis


avis; országvélemény vagy országjelentés - a Bizottság véleménye arról, hogy a belépési kérelmet benyújtó ország felvételét mikor és milyen körülmények között tartja lehetségesnek, illetve célszerûnek.
Forrás: mimi.hu

7

1   2

berlaymont


BERLAYMONTA szabálytalan négyágú csillagot formáló, 13 emeletes épületet széles körben az Európai Bizottság brüsszeli székházaként ismerik, és, mint a 'Fehér Ház' esetében, ez is a bürokrácia szimbólumaként szolgál.
Forrás: mimi.hu

8

1   0

direktíva


direktíva: lásd irányelv- EBRD: lásd Európai Újjáépítési és Fejlesztési bank- ECU: az Európai Monetáris Rendszer keretében 1979-ben létrehozott közös (ún. kosár-) valuta, amely egyre szélesebb körben pénzként mûködik.
Forrás: mimi.hu

9

1   1

erasmus


ERASMUS Students in Latvia (Photo: European Commission)EU-program diákok cseréjére - jelenleg a Socrates II részeként.
Forrás: mimi.hu

10

1   0

erfa


Strukturális alapok: a kifejezés az Európai Regionális Fejlesztési Alapra (ERFA), az Európai Szociális Alapra (ESZA), az Európai Mezõgazdasági Orientációs és Garanciaalapra (EMOGA) és a Kohéziós Alapra utal.
Forrás: mimi.hu


Ahhoz, hogy megtekinthesse az összes 574 definíciót, kérjük jelentkezzen be.