Jelentés jusztírozás
Mit jelent a jusztírozás ? Itt megtalálhatja a jusztírozás szó 3 jelentését. Ön is adhat további jelentéseket a jusztírozás szóhoz.

1

1 Thumbs up   0 Thumbs down

jusztírozás


beszabályozás, beállítás
Forrás: idegen-szavak.hu

2

1 Thumbs up   0 Thumbs down

jusztírozás


Mechanikus wekker két felhúzása közti járási eltérés minimalizálása. Kilengés lehet, két felhúzása között félidőben van egy kis sietés, amikor újra felhúzzuk cél hogy ugyan annyit mutasson, amikor előtte felhúztuk
Pl. Egy wekker 60 óráig jár, nyilván 48 órával számolunk. Felhúzás előtt beállítják egy pontos kvarcórához az időt majd felhúzzuk a wekker jarószerkezetet ( mondjuk 19:00 kor)
Utána megnézzük 24 óra múlva mennyit mutat, majd végül 48 óra után is. Itt ismét felhúzzuk pontosan 19:00- kor. Ha a wekker többet mutat mint a kvarc, akkor negatív irányba toljuk el C lyukban a tolózarat, ha késik akkor plusz irányba. Piciket állítunk míg jó lesz. Minél jobb egy wekker, annál kisebb a kilengés a két felhúzása közti félidőben ( pl fél perc alatti is lehet). Gyengébb wekker másfél percet is kilenghet.
Kis Dániel - 2023. szeptember 13. 0:00:00 UTC

3

0 Thumbs up   0 Thumbs down

jusztírozás


Szalagos magnónál a szalagtároló orsó 2 párhuzamos oldallapja között nincs meg a folyamatos párhuzam akkor korrigálni kell.Különben használhatatlan. Az az végig párhuzamosan kell állniuk ! E folyamat az az párhuzamra állítás a jelentés .
Baracsi Imre - 2020. július 23. 0:00:00 UTC

<< juriszprudencia kafetéria >>

A Szotarjelentese.com egy olyan szótár, amelyet hozzánk hasonló emberek írnak.
Kérjük, segítsen minket egy szó hozzáadásával. Bármilyen szónak örülünk!

Jelentés hozzáadása