Jelentés KÉPMUTATÁS
Mit jelent a KÉPMUTATÁS ? Itt megtalálhatja a KÉPMUTATÁS szó 5 jelentését. Ön is adhat további jelentéseket a KÉPMUTATÁS szóhoz.

1

6   0

KÉPMUTATÁS


A képmutatás vagy képmutató egy szinészkedés és szinlelés. Olyan "arcot" mutat, ami csak játék(rossz értelemben). Egy hazúgság hazug élet, mert, a bensője(érzeleme, szív állapota, lelkiismerete, gondolkodása mást mutat, ellentétes). A képmutatás ellentétes az önismeretel. Minél nagyobb a képmutatás annál kevesebb az önismeret. Minél kevesebb a képmutatás annál nagyobb az önismeret. Ha magunk mélységeibe(sötétségeibe) letudunkmenni azaz tudunk magunk sötétségeivel találkozni. Akkor nem fogunk olyan könnyen másokat kritizálni és megvetni, mert magunkban megláthatjuk, hogy miért kell így tennünk. Az igazi élet a szeretet és, ha így él valaki az nem szereti az állarcokat. Az a személy, aki a képmutásával, másokat férre vezet és károkat okoz az álnok és ez már ördögi.
Majercsik József - 2019. november 29. 0:00:00 GMT

2

3   0

KÉPMUTATÁS


(kép-mutatás) ösz. fn. 1) Széles ért. azon neme a gondolatok és érzelmek nyilatkozásának, melynél fogva valaki mást gondol és érez belül, s mást mutat külsõleg. 2) Szorosb ért. tette [..]
Forrás: osnyelv.hu

3

1   0

KÉPMUTATÁS


festménykiállítás
Forrás: mek.oszk.hu

4

2   1

KÉPMUTATÁS


Az a személy aki megjátssza magát. Mást mond mint amit gondol, az adott helyzettől függően cselekszik, mivel nem szeret konfliktusba keveredni.
magyarázó - 2019. október 1. 0:00:00 GMT

5

0   0

KÉPMUTATÁS


1. információt →képpel kifejező →játék, foglalkozás, technika: →képmutogató. - 2. erkölcsi értelemben színlelés (gör. hüpokriszisz, lat. simulatio): magatartásban és cselekedete [..]
Forrás: lexikon.katolikus.hu


Adjon hozzá jelentést a KÉPMUTATÁS szóhoz
Szavak száma:
Név:
E-mail: (*nem kötelező)

<< KÉPMUTAL KÉPMUTAT >>

A Szotarjelentese.com egy olyan szótár, amelyet hozzánk hasonló emberek írnak.
Kérjük, segítsen minket egy szó hozzáadásával. Bármilyen szónak örülünk!

Jelentés hozzáadása